Guvernul rus apeleaza la Biserica Ortodoxa, in lupta cu SIDA

HIV in Rusia - Biserica vine in ajutor Conform informaţiilor primite de la corespondenţi aflaţi în Moscova, în timp ce numărul de persoane care suferă de HIV / SIDA continuă să crească în Rusia, agenţiile guvernamentale se îndreaptă către Biserica Ortodoxă Rusă, pentru ajutor, în principal în stoparea epidemiei.

Biserica Ortodoxă Rusa mai este chemată, totodată, să îi îngrijească pe cei ce suferă din cauza acestei boli, şi să lupte împotriva stigmatizării acestora de către societate.

Cel mai recent exemplu al unei astfel de cooperări este acela al apelului oficialilor din regiunea Ryazan, situată la aproximativ 120 de mile sud-est de Moscova, care au anunţat, în data de 30 noiembrie 2011, că au fost nevoiţi să solicite asistenţă din partea Eparhiei locale, în abordarea crizei, fiind depăşite deja cu mult capacităţile Statului, mai informeaza serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.