Consiliul Crestin din Hong Kong, criticat pentru rolul in alegeri

Conform datelor sosite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în zonă, Consiliul Creştin din Hong Kong a declarat că participarea sa în cadrul unei comisii convocate pentru a alege un şef de guvern, un proces numit nedemocratic, înseamna afirmarea vocii creştine în evolutia socială.

Consiliul, cu un mandat legalconform constituţiei Hong Kong-ului, a nominalizat în data de 30 octombrie 2011, 10 electori în Comisia Electorală de 1.200 de membri, care urmează să aleagă şeful guvernului, Şeful Executiv, în martie 2012.

Cu toate acestea, alegerile au atras critici severe din partea unui număr de grupuri creştine. Ele susţin că alegerea este nedreaptă, componenţa Comisiei Electorale având înclinatie către grupurile pro-Beijing şi sectoarele de afaceri, informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.