Biserica Greaca, acuzata in criza, isi declara impozitele

sigla Biserica Greciei     Ca răspuns la atacurile care o vizează în vremuri de criză, Biserica Greacă asigură că a plătit un impozit de 2,5 milioane de euro numai în anul 2010. Prin aceasta, ea răspunde criticilor la adresa scutirilor fiscale, pe care le-a primit în ultimul timp, informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Prin urmare, în ultimele zile, aceasta a pus la dipoziţia publicului valorile impozitelor plătite de Biserică: "aprox. 2,5 milioane de euro", din care "1.020.000 ca impozit pe proprietăţi, 0,4 milioane de euro impozit pe veniturile din 2010 şi un avans de 165.000 euro pentru 2011".

   Publicarea acestor cifre a a vut loc ca urmare a anunţării unui nou impozit pe bunurile imobiliare ale populaţiei – anunt facut in 11 septembrie 2011 – de care vor fi scutite bisericile, mănăstirile, fundaţiile bisericeşti, hotelurile şi cluburile de fotbal-amatori.

   "Entităţile de drept public ecleziastic plătesc impozitele lor în mod regulat", deşi unii încearcă să participe la efortul comun de depăşire a crizei, doar prin acuzaţii.
   Biserica Greacă fost impozitată pentru prima dată, dupa începutul crizei -prin adoptarea unei legi în 2010 – cu 20% din veniturile sale brute, mai informeaza Serviciul de presa LONews.

– articol trad., interpretare si redactare: Ec. Ana-Carmen

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.