Episcopul Alexander de Baku si Azerbaidjan apreciaza libertatea religioasa din tara

Alexander de Baku si Adzerbaidjan Lăcașuri Ortodoxe    Acesta a făcut observaţiile într-un raport prezentat în cadrul unei mese rotunde cu tema "Independenţa şi Valorile noastre Naţionale şi Morale", organizată de Comitetul de Stat pentru Muncă, împreună cu organizaţiile religioase, joi, informeaza Serviciul de presa LONews.

   "Ne aflăm în punctul marcării celei de-a 20-a aniversări a independenţei Azerbaidjanului. S-a făcut mult pentru promovarea credibilităţii ţării în străinătate, pe parcursul acestor ani ", a spus episcopul.
   "Dar totul este foarte clar – toate realizările din Azerbaidjan sunt construite pe baza politicii sale etnice. Prezenţa multor etnii este o caracteristică frumoasă a acestei ţări. Acest factor este esenţial pentru politica etnică a statului".

   Fostul preşedinte, Heydar Aliyev, a fost foarte conştient că este necesară construirea relaţiilor bune cu minorităţile etnice şi religioase din ţară, a mai continuat episcopul. "Această politică este urmată şi astăzi. Comunităţile religioase din ţară funcţionează fără niciun obstacol şi îşi practică în mod liber ritualurile proprii. Statul menţine stabilitatea în ţară, pentru ca tinerii să-şi exercite convingerile lor religioase, în mod firesc".

   El a mai remarcat faptul ca salutului obisnuit al  preşedintelui Ilham Aliyev, adresat comunităţii creştine în zilele de sărbătoare, încurajează solidaritatea şi dezvoltarea Azerbaidjanului.
   Zeci de comunităţi religioase, unele dintre ele creştine, au cerut să fie înregistrate de către Comitetul de Stat pentru Muncă, în calitatea lor de structură religioasă, de la sfârşitul anului 2009, mai informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.