Arabia Saudita repatriaza un refugiat crestin in Eritreea

mussie-eyob    Conform datelor primite din zona Riyadh, Arabia Saudită, confruntarea cu o condamnare la moarte devină posibilă în cazul lui Eyob Mussie, un refugiat creştin în Arabia Saudită, despre care s-a scris că ar urma să fie repatriat în Eritreea, o naţiune în care persoanele repatriate se confruntă deseori cu închisoarea, tortura şi chiar moartea, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   Mussie a fost arestat în Arabia Saudită în luna februarie 2011, pentru prozelitism, o faptă care implică pedeapsa cu moartea, dar, deşi va fi cruţat în Arabia, va suferi cu siguranţă un tratament rău, sau mai rău decât în cazul în care ar fi revenit singur în Eritreea.

   Preşedintele Eritreei, Isiais Afwerki, normează o naţiune în care cetăţenii sunt de obicei închişi fără motiv şi supuşi torturii sau muncii forţate. Aproximativ 3.000 de creştini sunt în prezent încarceraţi făra vreo vină: unii au fost ţinuti izolaţi ani de zile.

   "Apreciem guvernul saudit pentru salvarea vieţii domnului Mussie", a declarat Andrew Johnston, director al Christian Solidarity Worldwide. "Cu toate acestea, deportarea sa în Eritreea ar înseamnă că acesta s-a bucurat efectiv doar de o amânare scurtă a pericolului care îl pândeşte din partea autorităţilor Eritreei, având parte în următoare perioadă în mod clar de un tratament crud şi inuman.

   Ca semnatar al Convenţiei ONU împotriva torturii şi a altor tratamente crude, inumane sau degradante, cerem Arabiei Saudite sa nu îl repatrieze pe Mussie într-o ţară în care există o probabilitate mare ca el să se confrunte cu maltratarea severă, şi facem apel la autorităţile saudite să ia în considerare ţări alternative pentru azilul lui Mussie", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.