Arestarea crestinilor din Eritreea continua

eritrea-map    Conform informatiilor primite din Asmara, recent, autorităţile din Eritrea au arestat 90 credincioşi, ca parte a unei campanii îndreptate împotriva creştinilor, care a început în luna decembrie 2010, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. Deşi, în cele din urmă, şase dintre aceştia au fost eliberaţi, locul în care se afla ceilalţi 84 este încă necunoscut.

   În iunie, poliţia a arestat 26 de elevi din Colegiul Teologic Mai-Mefhi, susţinându-se că aceştia nu ar fi participat la Sărbătoarea Zilei Independenţei Eritreei. Cu o lună înainte, 64 de creştini dintr-un sat din apropierea capitalei au fost arestaţi şi reţinuţi la Secţia numărul 6 Poliţie din Asmara, unele surse bănuind că acestia au rămas arestaţi în cadrul aceleiaşi secţii, sau ca ar fi fost mutaţi în Închisoarea Mitire din nord-estul Eritreei.

   Mitire este o închisoare recunoscută pentru condiţiile sale dure, unde deşi deţinuţii primesc foarte puţină mâncare ei sunt obligaţi sa construiască clădiri. Intrucat nu există facilităţi medicale, deţinuţii care ajung sa fie prea bolnavi pentru a mai putea munci sunt mutaţi din închisoare.

   De mai mult de un deceniu, Eritreea interzice toate grupurile creştine care nu aparţin Bisericilor recunoscute oficial de guvern. Până în prezent, guvernul a închis mai multe mii de credincioşi. Mulţi creştini rămân încă în detenţie, fără a fi vreodată judecaţi, iar 16 au murit în închisoare din cauza torturii, a bolilor şi malnutriţiei, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.