Biserica Ortodoxa Sarba si-a comemorat noii martiri din Croatia

img0053    de pretutindeni a organizat un program liturgic deosebit şi s-a rugat cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la genocidul care a avut loc in Statul Independent al Croaţiei – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform datelor primite de la corespondenti aflati in zona.

   Cu durere şi cu speranţă în veşnicie, Biserica i-a comemorat pe noii săi martiri – episcopi, preoţi, călugări şi credincioşi – care au suferit sub ustaşi, în pogromul cel mai cumplit din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial.

   În acelaşi timp aceasta a comemorat “neamul ortodox sarb, care a suferit în august 1994 în Storm – într-o acţiune criminală îndreptată împotriva poporului sârb din Srpska Krajina, Dalmaţia, Lika, Banija, Kordun ş.a.”, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.