Costurile vizitei Papei şi ale Zilelor Mondiale ale Tineretului nasc controverse in Spania

Zilele Mondiale ale Tineretului 2011 madrid spania Costurile pe care le implica vizita Papei şi Zilele Mondiale ale Tineretului nasc controverse in Spania

Înaintea Zilelor Mondiale ale Tineretului (JMJ), costul vizitei Papei Benedict al XVI-lea, la Madrid, se află sub tirul criticilor, într-un moment în care ţara a suferit o criză economică severă.

Se aşteaptă ca evenimentul să coste între 50 şi 60 de milioane de euro. Dar această cifră nu include şi costurile instituirii măsurilor de securitate sau ale prezenţei armatei pe aerodromul Cuatro Vientos.

tineri catolici la Zilele Mondiale ale Tineretului Spania JMJ 2011 Aproape 150 de organizaţii au făcut apel, pentru participarea la o zi de proteste, programată pentru data de 17 august 2011, al cărei slogan principal pare să fie: "Nu vizitei Papei, din impozitele mele!”. Mişcarea "indignaţilor" a luat naştere la mijlocul lunii mai, din cauza crizei şi a incapacităţii liderilor politici de a ieşi din ea.

"Zilele Mondiale ale Tineretului sunt finanţate din contribuţiile tinerilor participanţi, într-un procentaj de 80%, iar 20% reprezintă donaţiile şi contribuţiile unor persoane fizice sau juridice", inclusiv companii de construcţii din Spania, neagă acuzatiile anterioare directorul executiv al Zilelor Mondiale ale Tineretului 2011, Yago de la Cierva. El a mai amintit si că bugetul este cu 20% mai mic decât cel al Zilelor Mondiale ale Tineretului, organizate in 2008, la Sydney.

-articol, trad. si redactare: Jurn. Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.