Inaltpreasfinţitul Jonah a vizitat Centrul de Misiune creştin-ortodox

Marţi, 10 februarie Centrul de Misiune creştin-ortodox (OCMC) a fost onorat de vizita IPS Jonah, Arhiepiscop de Washington şi New York, Mitropolit al Întregii Americi şi Canade.

După un tur la noul sediu al Centrului de Formare şi Administrare in Misionarism, care îşi va deschide porţile în cursul acestui an, IPS Jonah a rostit cuvinte de rugăciune şi de încurajare, destinate personalului Centrului Misionar. IPS Jonah a declarat că, “misiunea stă la baza formării istorice a Bisericii şi însăşi esenţa Bisericii este chiar misionarismul.”

IPS Jonah a reamintit în continuare faptul că misiunea personalului implicat este una dintre cele mai importante funcţii ale Bisericii, pentru că “Iisus Hristos şi Evanghelia vindecă sufletele oamenilor” şi, pentru că prin Hristos, “persoanelor le sunt împărtăşite speranţa şi sentimentul de încurajare.”

IPS Jonah a amintit despre propira sa misiune, demonstrată chiar şi prin această călătorie, cu convingerea că “trimiterea oamenilor în afara Statelor Unite îi ajută pe aceştia să formuleze o viziune corectă faţă de misiunea Bisericii în Statele Unite ale Americii.”

Directorul executiv al OCMC, pr. Martin Ritsi, a mulţumit IPS Jonah pentru angajarea în misionarism, în cadrul Bisericii Ortodoxe din America (OCA):

“OCMC se vede că slujeşte acestei chemări a Bisericii. Iar lucrul alături de IPS Jonah ne dă speranţă şi este o încurajare pentru noi toţi.”

Mărturisitorii misionari creştin-ortodocşi din America de Nord au ajuns în 35 de ţări în ultimii 20 de ani. OCMC speră să-i ajute pe credincioşi, mai ales pe cei aflaţi în grija părintească a IPS Jonah, ajungând astfel al cât mai multe persoane însetate şi înfometate de după Cuvântul Lui Hristos, în anii care vor urma. Dumnezeu să-i dăruiască IPS Jonah mulţi şi fericiţi ani!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.