Viena (Austria) – după mai multe scandaluri, episcopii catolici s-au întâlnit de urgenţă

Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscop de Viena, a convocat luni reuniunea extraordinară a episcopilor austrieci, “pentru abordarea crizei din Biserica ţării”, a declarat vineri agentia Kathpress.

“Catolicii au dreptul să se aştepte de la noi la cele mai bune soluţii pentru rezolvarea acestei crize”, a spus cardinalul numit special pentru “reducerea problemelor”.

Controversata numire, de către Vatican, a ultra-conservatorului episcop de Linz (nord), cu declaraţiile sale xenofobe, precum şi cele ale unui alt prelat, au sporit incertitudinile în cadrul comunităţii catolice, în ultimele zile.

Noul Episcop Auxiliar de Linz, Maria Gerhard Wagner, şi cel de Bregenz (Vest), Elmar Fischer, au sugerat public că homosexualitatea este o boală “vindecabilă”.

Anterior, ridicarea excomunicării episcopilor integrişti, de către papa Benedict al XVI-lea a trezit reacţii puternice.

Un apropiat al Papei, Arhiepiscopul Schönborn, a dezaprobat decizia Vaticanului de a ridica excomunicarea episcopului integrist şi negaţionist britanic, Richard Williamson, imputând acesta iniţiativă “colaboratorilor” Papei.

Biserica Catolică a pierdut mai mult de 370.000 de credincioşi în cincisprezece ani în Austria, din care mai mult de 40.500 doar în 2008.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.