Bangalore – Valentine’s în India: hinduşi extremişti arestaţi

Poliţia indiană l-a arestat vineri pe şeful unui grup hindus, extremist, care i-a ameninţat că-i va căsătorii cu forţa pe cei ce apar în public, în sâmbăta de Valentine’s.

“Pramod Mutalik, şeful Sri Ram Sena (SRS, armata Domnului Ram), şi unii dintre acoliţii săi au fost reţinuţi ca o măsură de precauţie, în ajun de Valentine’s”, a spus B.A. Padmananaina, şeful poliţiei din statul meridional Karnataka.

În total, mai mult de o sută de activişti SRS sunt în stare de arest, dacă este să ascultăm de declaraţiile agenţiei „Press Trust of India”.

Aceasta, pentru că agitaţia şi comportamentul SRS au efectul unui electroşoc în India.

La sfârşitul lunii ianuarie, la Mangalore, în Karnataka, în jur de patruzeci de huligani Sri Ram Sena au avut o reacţie şocantă. Ei au sărit asupra unor fete considerate “obscene şi uşuratice”, deoarece fumau, beau şi dansau. Au intrat intr-o “agonie a insultelor”, părăsind cafeneaua după mai multe bătăi.

Primul arestat şi eliberat pe cauţiune, Mutalik, el însuşi autodenumindu-se “gardianul culturii indiene” şi apărătorul “surorilor pierdute pe un drum greşit”, consideră că modul de viaţă occidental este imoral şi extrem de liber.

El îşi luase angajamentul că, de Valentine’s Day, “toate cuplurile surprinse că şi-au declarat public dragostea, vor fi forţat duse la cel mai apropiat templu şi, cât mai repede, căsătorite.”

“Mult comentată, sărbătoarea Valentine’s aparţine culturii occidentale, care corupe cultura indiană”, a explicat pentru AFP, joi, secretarul general al SRS, VK Rajesh.

Karnataka se confruntată cu “talibanii hinduşi”, a explicat ministrul responsabil cu problemele femeilor şi copiilor, Renuka Chowduri, presei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.