Patriarhia Romana a incredintat Manastirea Caraiman, ctitorie renumita a pr. Gherontie Puiu, noului staret, pr. nou instalat exarh pe zona de munte a Prahovei, David Petrovici

Patriarhia Romana a hotarat ca Manastirea Caraiman, ctitorie renumita a pr. Gherontie Puiu, sa aiba un nou staret: pr. nou instalat exarh pe zona de munte a Prahovei, David Petrovici

Staret – din slava ?????? starii = batranul, aici cu sensul de intelept al manastirii = stáre? (-?i), s.m. – Superior al unei manastiri de calugari. – Var. stari?. Sl. star?c? „batrin” (Miklosich, Slaw. Elem., 46; Cihac, II, 362; Conev 109).

"in Manastirea Caraiman, se cere o intensificare a vietii duhovnicesti, misionare si administrative si, de aceea, parintele ieromonah David Petrovici va continua lucrarea pe care parintele Gherontie Puiu a inceput-o in urma cu 14 ani", afirma arhimandritul Timotei Aioanei, dupa cum se arata intr-un articol publicat astazi de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

©Redactare: KSLCatalin pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract) or…


Binecunoscuta Manastire prahoveana Caraiman – pentru lucrarile si adevaratele minuni savarsite de catre parintele staret Gherontie Puiu, aflat astazi la varsta de 76 de ani, alaturi de maica Domnului (vezi istoricul acestei Sfinte manastiri) – are un nou staret. "Ieromonahul David Petrovici a fost instalat staret la Manastirea ‘Sfanta Cruce’ Caraiman, sambata, 10 iulie 2010", se mai arata in comunicat, specificandu-se ca "evenimentele au avut loc in prezenta celor doi exarhi ai Arhiepiscopiei Bucurestilor, arhimandritul Timotei Aioanei, exarh cultural, si arhimandritul Teofil Anastasoaie, exarh administrativ".

Instalarea noului staret a avut loc sambata-seara, dupa slujba Privegherii, atunci cand "cei doi exarhi l-au instalat pe noul staret de la Caraiman".

"Din incredintarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, sambata-seara a avut loc instalarea ieromonahului David Petrovici in postul de staret al Manastirii ‘Sfanta Cruce’. Acesta a fost numit in urma cu o luna exarh pentru zona de munte a judetului Prahova. Decizia de numire a fost citita de parintele Teofil Anastasoaie, exarhul administrativ al arhiepiscopiei". se mai arata in comunicatul Centrului de Presa al Patriarhiei Romane.

Ctitor al Minunatei Manastiri, prin ajutorul Maicii Domnului, parintele Gherontie Puiu este si autorul cartii “Parintele Gherontie si minunile Maicii Domnului“, in care este expusa seria minunilor prin care acesta a reusit impresionanta ctitorie ajunsa astazi intr-un stadiu extrem de avansat, aproape de finalizare:

„Eu am mare incredere in Dumnezeu si Maicuta Domnului ca ma ajuta orice m-as ruga si vine lumea plangand la mine. Eu le spun nu plangeti la mine, duceti-va sub brad si dati lacrima la Maicuta Domnului, eu ii trimit pe toti acolo si ii astept jos si cand vin inapoi imi spun: Parinte, dar parca ne-a luat cu mana, ne-a luat necazurile, suntem alti oameni.”

"I se spune „Pustnic calugar si preot”, si este unul din cei mai mari duhovnici ai credinciosilor ortodocsi, un parinte-staret iubit, asediat de multimi de oameni care asteapta sa-l vada si sa-i asculte povetele".

Rugaciunea parintelui, renumita si deja cunoscuta de catre cei care ii trec adesea pragul chiliei este:

“DOAMNE, INTOARCE-I LA BUNATATE SI LA RUGACIUNE PE TOTI VRAJMASII MEI! AMIN!“

si, parintele ne mai asigura: rugaciunea trebuie spusa de 30 ori pe zi timp de 40 de zile si rezolva orice dorinta a celui ce o rosteste.

Despre aceasta rugaciune si alte cateva cuvinte frumoase, printre mii de pagini scrise pe internet si in revistele aparute de-a lungul timpului, gasiti si aici: .

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.