Tuesday 13 july 2010

In Occident, “teologia” este inlocuita de “studiile religioase”. Intalnirea reprezentantilor facultatilor de teologie – Graz, Austria

Reprezentantii Facultatilor de Teologie din Europa s-au intalnit zilele trecute, la Graz, in Austria. Reuniunea consultativa a avut rolul crearii de parteneriate intre Facultatile de Teologie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele profesor Daniel Benga, Prodecanul Facultatii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucuresti: „La aceasta manifestare academica sunt prezente foarte multe facultati din toata Europa, fiind peste 30 de participanti si sunt reprezentate atat facultati de teologie ortodoxa, cat si cele de teologie catolica si teologie protestanta, incepand din Scandinavia, pana in Peninsula Iberica, Moscova, Armenia, dar si facultatile din sud-estul Europei.

©Redactare: TEO-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe (cell extract) or…


Tema de discutie este ‘Teologia Academica – intre educatie, cercetare si stiinta’ si s-a incercat gasirea unor solutii pentru ca facultatile de teologie din Europa sa aiba o voce comuna cu care se poata adresa institutiilor europene si societatilor europene, datorita faptului ca se observa un fenomen interesant si ingrijorator in Europa de vest, in special, faptul ca teologia devine tot mai marginalizata in universitati, iar studiile teologice nu mai sunt finantate cum se cuvine si exista o noua tendinta de a etala facultati in care se studiaza asa numitele studii religioase, adica omul studiaza religia dintr-o perspectiva neutra, participantii din Scandinavia, din Olanda aratandu-si ingrijorarea lor pentru faptul ca studentii nu mai vin sa studieze teologie, ci studii religioase, ceea ce face ca numarul studentilor in aceste facultati sa fie din ce in ce mai mic”.

intalnirea reprezentantilor Facultatilor de Teologie din Europa s-a incheiat in ziua de 10 iulie 2010, cu un moment festiv, conform Centrului de Presa al Patriarhiei Romane.

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 26/2010

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile