publicat în: Arhivă

In Biserica Schitului Strambu-Gaiseni / Giurgiu, cu ocazia Izvorului Tamaduirii

In Biserica Schitului Strambu-Gaiseni / Giurgiu, cu ocazia Izvorului Tamaduirii

In data de 9 aprilie, in ziua slavitei sarbatori a Izvorului Tamaduirii, Chiriarhul locului, inconjurat de parintii consilieri de la centrul eparhial, de parintii protopopi ai celor 4 protopopiate si de parintii stareti ai manastirilor si schiturilor din cuprinsul eparhiei si in prezenta a sute de credinciosi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica Manastirii Strambu–Gaiseni din protopopiatul Bolintin.


Totodata, intaistatatorul eparhiei a asezat in scaunul de egumena a schitului pe monahia Cecilia Moldoveanu, iar parintele ieromonah Nicolae Matei a fost numit duhovnic al schitului. Schitul Strambu-Gaiseni, recent reinfiintat prin decizie chiriarhala in cadrul Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, va depinde canonic de Sfanta Episcopie a Giurgiului si se va afla sub administrarea Manastirii Buna Vestire din localitatea Bolintin si sub indrumarea duhovniceasca a parintelui Protos. Mina Strainu, staretul manastirii. de asemenea, in cadrul Sfintei Liturghii Ierarhul nostru a hirotonit intru diacon pe tanarul teolog George Limostin.

in cuvantul de invatatura adresat sutelor de credinciosi prezenti, Preasfintitul Parinte le-a vorbit despre importanta sarbatorii Izvorului Tamaduirii si despre rolul deosebit pe care il are Maica Domnului in lucrarea mantuirii oamenilor, ca mijlocitoare pentru intreg neamul omenesc. Ea este puntea de legatura intre cer si pamant, fara a ne separa pe noi de Hristos, fara a se interpune intre noi si El. Ea duce rugaciunile noastre la Fiul ei si se roaga impreuna cu noi. Pe drept cuvant, Biserica a intemeiat nadejdea credinciosilor in ajutorul de tot felul pe care ni-l poate da Sfanta Fecioara, pe unirea ei stransa cu izvorul nesecat al milelor si al vietii care este Fiul ei si Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Nu numai rugaciunea se hraneste din iubire, ci si iubirea din rugaciune si in vremea rugaciunii. Iar aceasta inseamna ca se hraneste din Dumnezeu, izvorul iubirii pe care il intalnim in rugaciune, a incheiat Preasfintia Sa.

EPISCOPIA GIURGIULUI

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010