Punerea pietrelor de temelie pentru noile biserici din Viltotesti si Tamasani

in a treia zi a sarbatorii invierii Domnului, 6 aprilie 2010, Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba de sfintire a temeliei bisericii din filia Tamaseni, parohia Viltotesti.

"Credinta si dragostea se vor materializa de astazi prin construirea noii biserici"


Mai apoi, soborul, in frunte cu Preasfintitul Episcop Corneliu Barladeanul, s-a deplasat in satul Viltotesti, unde s-a pus noua piatra de temelie la Biserica cu hramul "Sfantul Ierarh Nicolae", deoarece biserica veche, in urma incendiului din 20 decembrie 2009, a fost mistuita de flacari.

La indemnul parintesc al chiriarhului, s-a hotarat ridicarea unei noi biserici, pe un nou amplasament, donat de catre credinciosul Gligorita Aurel, deoarece vechiul amplasament nu mai corespundea pentru construirea unei noi biserici. Preasfintitul Corneliu a rostit si aici un cuvant de invatatura in care i-a indemnat pe credinciosi sa-si stearga lacrimile pricinuite de incercarea prin care au trecut, spunand:

"Credinta si dragostea se vor materializa incepand de astazi prin construirea noii biserici la care va aduceti contributia, din iubire fata de Hristos Cel inviat, devenind pentru noi lege stramoseasca in care acest neam si-a implinit fiinta, trecand peste toate greutatile. Este mai greu sa zidesti biserica din sufletul credinciosilor, decat constructia unui lacas de cult".

La incheierea ceremoniei, Preasfintitul Parinte i-a binecuvantat pe credinciosi, promitandu-le sprijinul material din partea Centrului Eparhial pentru ridicarea noului lacas, exprimandu-si dorinta ca in viitorul apropiat sa revina in mijlocul credinciosilor pentru sfintirea noii biserici.

EPISCOPIA HUSILOR

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.