Hram la Manastirea Hadambu – 350 de ani de existenta

Peste o mie de pelerini din mai multe colturi ale tarii au indurat frigul si ploaia pentru a participa la hramul Manastirii Hadambu din judetul Iasi, de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului.

Printre pelerini s-au numarat si cateva zeci de persoane din Bucovina, de unde este originar staretul manastirii, protosinghelul Nicodim Gheorghita.


„Manastirea Hadambu este imbracata in haina de sarbatoare in aceasta zi sfanta, la implinirea a 350 de ani de existenta. Aici, unde va aflati in aceasta zi, era doar o ruina, dar Maica Domnului a ridicat tot ce este acum. Urmeaza ca, in luna octombrie, un sobor de ierarhi sa oficieze slujba de sfintire“, a spus staretul Manastirii Hadambu.

Pelerinii care au venit la slujba de ieri s-au inchinat mai intai la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului pe care manastirea o adaposteste, apoi au ascultat slujba oficiata de un sobor de preoti condus de protos. Nicodim, staretul manastirii.

Dupa ce au participat la Sfanta Liturghie, pelerinii au fost invitati la o agapa frateasca organizata special pentru acestia, devenita, de altfel, o traditie la Manastirea Hadambu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.