publicat în: Arhivă

Concurs de toaca

In data de 9 septembrie 2009, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Gherasim, Episcopul Ramnicului, la Biserica „Nasterea Maicii Domnului”, din comuna Maldaresti, judetul Valcea, s-a desfasurat editia a VI-a a Concursului interjudetean de toaca, intitulat „Cantecul care te cheama la rugaciune”.


Programul zilei a debutat cu Sfanta Liturghie savarsita de un sobor de preoti condus de Parintele Paroh Ioan Popescu, organizatorul si moderatorul evenimentului, dupa care a urmat desfasurarea probelor Concursului. Participantii, baieti si fete cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani din judetele Valcea, Olt si Sibiu, au fost imbracati in costume populare specifice zonei de care apartin.

Juriul alcatuit din preoti si profesori universitari de muzica religioasa a fost prezidat de Parintele Prof. Dr. Vasile Grajdean de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei ?aguna” din Sibiu. La acordarea premiilor juriul a tinut cont de : tinuta, modul de prezentare, claritatea ritmica a isonului, directia de deplasare a ciocanelor. Toti concurentii au primit diplome si daruri care au constat din dulciuri si rechizite scolare. Evenimentul s-a incheiat cu o excursie la „Culele” din Maldaresti si la Manastirea Hurezi.

Pentru ALBUM FOTO, click pe banner: