Un cardinal din Hong Kong se alatura unui protest pentru respectarea libertatii religioase in China

Cardinalul Joseph Zen Ze Kiun Un cardinal din Hong Kong se alatura unui protest, pentru respectarea libertatii religioase in China

Cardinalul Joseph Zen Ze-Chun, fost episcop al Hong Kong-ului, s-a alaturat unui protest organizat in fata Oficiului de Legatura din China, in Hong Kong, in data de 29 iunie 2011.
Protestatarii ii cereau Beijingului sa inceteze hartuirea preotilor si episcopilor catolici in China continentala, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Zen si organizatorul evenimentului, Comisia Catolica pentru Pace si Justitie, au criticat Beijingul pentru amestecul in numirile recente ale unor episcopi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Hirotonia unui episcop, in data de 29 iunie, in Leshan, Sichuan, a avut loc fara vreun mandat papal. in plus, in aceeasi zi, o alta hirotonie, de aceasta data cu mandat papal, a fost impiedicata de autoritatile din Handan, Hebei. Candidatul, Parintele Joseph Sun Jigen, a fost arestat, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.