Liderii religiosi – CMB si CLAI – preocupati de rasisimul din America Latina

Liderii religiosi din Americi si Caraibe, preocupati de rasisimul din America Latina

Liderii religiosi din Americi si Caraibe au emis un comunicat din care reiese ca asteapta din partea Bisericilor o miscare in sensul educarii oamenilor pe tema rasismului.
Declaratia apare la incheierea unei conferinte, care a avut loc saptamana trecuta in Managua, Nicaragua, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Organizata de Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) si de Consiliul Latino–American al Bisericilor (CLAI), adunarea s-a axat pe efectele violente pe care le are rasismul, asupra persoanelor de origine africana din regiune.

Acesta a fost primul astfel de eveniment, aducandu-i alaturi pe liderii Bisericii comunitatilor afro-descendente din cele doua Americi si Caraibe, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.