Preotii catolici austrieci cer reforme radicale: laicii trebuie sa predice si sa gestioneze parohiile.

Preotii catolici austrieci cer reforme radicale Episcop Graz-Seckau  Egon KapellariPreotii catolici austrieci cer reforme radicale

Episcopul de Graz-Seckau, Egon Kapellari, a respins marti, 28 iunie 2011, apelul lansat recent de preotii austrieci, care doresc ca laicii sa poata tina de acum predici si sa gestioneze parohiile, pentru a putea face fata lipsei de candidati la preotie, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit informatiilor primite din partea acestora, semnatarii cererii-manifest au fost peste 200 la numar.

De asemenea, acestia au mai anuntat ca nu-i vor mai refuza de la impartasanie pe cei divortati si recasatoriti, si vor duce o campanie pentru hirotonirea femeilor si a persoanelor casatorite.

Episcopul Kapellari, care este, de asemenea, si vice-presedintele Conferintei Episcopale din Austria, “a respins apelul, apreciind ca cererile pe care le continea “pun grav in pericol identitatea si unitatea Bisericii Catolice”. El a avertizat impotriva acestui apel, cu acuza de “neascultare”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.