publicat în: Arhivă

In Duminica de dupa Inaltarea Sfintei Cruci, la Bari (Italia), se va pune piatra de temelie a primei biserici ortodoxe romanesti

Prima biserica romaneasca din Italia se va ridica la Bari.

Pe 20 septembrie, in Duminica de dupa inaltarea Sfintei Cruci, la Bari, in Italia, se va pune piatra de temelie a primei biserici ortodoxe romanesti care se va ridica din temelie pe cuprinsul Episcopiei Italiei.

La slujba vor participa IPS Mitropolit Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, PS Episcop Siluan al Italiei si alti ierarhi ai Bisericii noastre. Dupa cum ne-a spus parintele paroh Mihai Driga, biserica romaneasca din Bari, unde, din anul 1087, se afla moastele Sfantului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, va avea si demisol si subsol.


„Este un complex parohial, format din biserica, care are aproximativ 200 de metri patrati, un demisol de 600 de metri patrati si un subsol de 400 de metri patrati. La demisol va fi o sala de conferinte, vor fi sali pentru cateheza si scoala, biblioteca, oficiu parohial si o bucatarie pentru sarbatorile romanesti. in partea de la subsol vom avea o capela, pe care o vom folosi pentru botezuri si inmormantari“.

Biserica se va ridica prin jertfa preotilor si a credinciosilor, cu sprijinul institutiilor statului roman, a autoritatilor locale italiene si a Patriarhiei Romane. Pana la ora actuala, ajutorul cel mai mare pentru obtinerea terenului, a aprobarilor si pentru proiectul de constructie parohia l-a primit din partea Asociatiei romano-italiana „Suflet romanesc“.

Hrisovul de punere a pietrei de temelie a acestei biserici cu hramurile Sfanta Treime si Sfantul Ierarh Nicolae, facatorul de minuni, a fost semnat Joi, 3 septembrie, de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.