A aparut CD-ul: Vocatia monahala, un cuvant duhovnicesc al Parintelui Rafail Noica

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia si Radio Reintregirea au editat CD „Vocatia monahala”, un cuvant duhovnicesc al Parintelui Rafail Noica, rostit la Sinaxa cu staretii si staretele din Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, in data de 9 noiembrie 2006 de la Manastirea Ramet.


Fiu al marelui filosof roman Constantin Noica, parintele Rafail s-a nascut in anul 1942. in familie primeste o educatie crestina sumara. La varsta de 13 ani pleaca impreuna cu mama si cu sora lui in Anglia cu scopul primirii unei educatii mai alese. Varsta cautarilor se manifesta si in latura spirituala. Trece pe la mai multe confesiuni crestine si in cele din urma se intoarce la ortodoxie in anul 1961. Providential il intalneste pe parintele Sofronie Saharov, povatuitorul duhovnicesc al manastirii Essex, din Anglia, care il tunde in monahism in anul 1965.

S-a intors in Romania in 1993 dupa 38 de ani, "aidoma slabanogului din Evanghelie" si s-a stabilit intr-o sihastrie din Muntii Apuseni. Pe langa ajutorul cel mai mare si mai important pe care-l da lumii prin rugaciune, parintele Rafail Noica isi implineste si ascultarea de a-i face cunoscuti neamului sau pe duhovnicul sau, Parintele Sofronie Saharov si pe „bunicul” sau duhovnicesc, Sfantul Siluan Athonitul, traducand din scrierile acestora.

CD-ul „Vocatia monahala” cu Parintele Rafail Noica ii puteti gasi la Catedrala Reintregirii si la magazinele de carti si obiecte bisericesti din Alba Iulia, Sebes si Targu-Mures.

El poate fi comandat si pe internet la adresa www.reintregirea.ro, sau

la numarul de telefon: 0258 – 810373.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.