Mâine este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap

Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Biroul de Asistenţă Socială şi Consiliere a Persoanelor cu Dizabilităţi din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia îşi invită beneficiarii din judeţul Alba să participe la o întâlnire festivă organizată miercuri, 3 decembrie 2008 în la Consiliului Judeţean din Alba Iulia şi la Casa de Cultură a Studenţilor cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi.

Invitatul special al manifestării este Părintele Teofil Părăian, duhovnicul Mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, nevăzător din naştere, care va avea o primă întâlnire la ora 11.30 cu preşedinţii asociaţiilor persoanelor cu handicap şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, iar de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Studenţilor va vorbi tuturor persoanelor cu handicap prezenţi.

La 3 decembrie este Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi, iar Comitetul judeţean de analiză a persoanelor cu handicap Alba organizează o întâlnire de diseminare a „Convenţiei ONU cu privire la drepturile Persoanelor cu dizabilităţi”. Întâlnirea va debuta la ora 9.00 în sala 3 a Consiliului Judeţean Alba şi se va continua de la ora 12.00 la Casa de Cultură a Studenţilor unde sunt invitate toate persoanele cu handicap din judeţul Alba. Programul va cuprinde la început un cuvânt al Părintelui Teofil Părăian, colinde în limbaj mimico-gestual interpretate de corul persoanelor cu deficienţă de auz, oferirea de cadouri, o expoziţie de goblenuri realizate de aceştia şi un miniconcert de muzică clasică interpretat de Alex Dorian Bodea, un absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

„Convenţia Naţiunilor Unite cu privire la drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi” este primul tratat al secolului XXI privind drepturile omului. A fost adoptată de către Naţiunile Unite la data de 13 decembrie 2006 şi a intrat în vigoare în data de 3 mai 2008. România a semnat Convenţia Naţiunilor Unite la data de 26 iulie 2007 dar nu a ratificat-o încă.

În prezent în lume există 550 milioane de persoane cu dizabilităţi dintre care 500 mii din România.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.