Biserica Rusa din Bucuresti, la 100 de ani de la sfintire – 13 decembrie, manifestari speciale

Biserica Sfantul Nicolae, paraclis universitar din Capitala, implineste 100 de ani de la sfintire.

Cunoscuta de bucuresteni ca Biserica Rusa, acest lacas de cult a fost tarnosit la 26 noiembrie 1909. Pentru a marca acest moment, …


…duminica, 13 decembrie, vor avea loc mai multe manifestari aniversare. Aniversarea centenarului Bisericii Ruse din Capitala se va incheia cu traditionalul mars al colindatorilor, informeaza TRINITAS TV, citat de Basilica.

Aflata chiar in centrul Capitalei, in vecinatatea Universitatii Bucuresti, Biserica Rusa reprezinta un adevarat monument de arhitectura si arta, printre ultimele creatii autentice ale arhitecturii religioase slave din veacul al XX-lea.

Biserica „Sfantul Nicolae”, actualmente unul dintre paraclisele universitare din Capitala, a fost construita intre anii 1905 -1909.

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE! Nu trebuie sa achiti singur!

100% in administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.