SUA: “Craciun fericit” sau “Sarbatori fericite”?

Lacasuri Ortodoxe: din Washington / USA
Un oficial american pledeaza pentru sintagma "Craciun fericit" in loc de "Sarbatori fericite"

Un ales american republican din Carolina de Sud (sud-est), Henry Brown Jr., reclama faptul ca expresia "Sarbatori fericite!" este considerata mult mai corecta politic decat "Craciun fericit!”, si a depus o rezolutie in aceasta saptamana, in care reafirma " importanta simbolurilor de Craciun".


"in aceasta perioada, a Craciunului, raman perplex in fata dezbaterilor asupra modului “convenabil” de a sarbatori Craciunul", a scris reprezentantul intr-o declaratie, marti 8 decembrie 2009.

"Pentru ce sa facem presiuni in folosirea expresiei "Sarbatori fericite” sau “Cele mai bune urari”, si sa nu vorbim despre Craciun sau sa nu spunem “Craciun fericit”?

Odata cu apropierea Craciunului, politicianul a prezentat o rezolutie in Camera Reprezentantilor pentru recunoasterea importantei "simbolurilor Craciunului si a traditiilor". Textul "sprijina utilizarea acestor simboluri si a traditiilor, de catre cei care sarbatoresc", spune Brown.

Masura, depusa marti, miercuri seara se bucura deja de sprijinul altor 18 reprezentanti.

"Voi continua sa apar sfintenia acestei mari sarbatori", a spus el intr-o declaratie.

in fiecare an, conservatorii alesi reclama o tendinta a societatii americane de a avea un punct de vedere neutru fata de religie.

Marti, presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, urase "Craciun Fericit" publicului prezent la ceremonia de iluminare a pomului de Craciun de la Capitol.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.