Prilej de bucurie duhovniceasca in parohia Delinesti – Resita

Prilej de bucurie duhovniceasca in parohia Delinesti, din protopopiatul Resita, prin poposirea in mijlocul preotului si a credinciosilor din aceasta asezare a Preasfintitului Parinte Episcop Lucian al Caransebesului.

Un numar mare de credinciosi si-au asteptat Ierarhul in fata bisericii parohiale, asezate pe colina din mijlocului satului, dupa care cu totii s-au bucurat de hrana duhovniceasca a Sf. Liturghii. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a hirotonit intru preot pe diaconul Adrian Murariu, care va sluji ca preot paroh la parohia Zorlentu Mare din protopopiatul Resita.


La momentul potrivit un numar mare de credinciosi s-au impartasit cu Sfintele Taine. in incheierea Sf. Liturghii Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a tinut un cuvant de invatatura prin care a intarit credinciosii, incurajandu-i pe mai departe la parcurgerea drumului anevoios al Postului.

Totodata Preasfintia Sa a explicat celor prezenti insemnatatea acestei duminici a IV a din Postul Mare, numita si a Sf. Ioan Scararul, cuvios nevoitor si autor al unei importante opere patristice numita "Scara Raiului".

in acelasi timp Ierarhul afelicitat pe tanarul preot al parohiei, Eugen Danilescu, care in cei doi ani de activitate a inviorat viata duhovniceasca a parohiei, avand activitate bogata si in latura administrativ economica.

Toti credinciosii prezenti au primit anafura de la intaistatatorul Eparhiei, precum si o iconita a Maicii Domnului in semn de binecuvantare.

Episcopia Caransebesului

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.