Praznicul Invierii Domnului 2010 – in Arhiepiscopia Timisoarei / Mitropolia Banatului

Joi, 1 aprilie 2010 (Joia Mare), Preasfintitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a oficiat Sfanta Liturghie la catedrala patriarhala din Bucuresti, impreuna cu membrii Sfantului Sinod in frunte cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, cu ocazia sfintirii Sfantului si Marelui Mir.

La catedrala mitropolitana din Timisoara slujba Deniei celor 12 Evanghelii a fost oficiata de catre inaltpreasfintitul Mitropolit Nicolae, impreuna cu mai multi preoti si diaconi.


Vineri, 2 aprilie (Vinerea Mare) atat slujba vecerniei cu Punerea in mormant, cat si slujba Prohodului Domnului au fost oficiate la catedrala mitropolitana de catre Preasfintitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul.

Slujba invierii de la miezul noptii de sambata spre Duminica (3-4 aprilie) a fost savarsita la catedrala tot de catre Preasfintitul Episcop-vicar Paisie, in prezenta unui mare numar de credinciosi si credincioase, carora li s-a adresat printr-un cuvant de invatatura.

Dimineata, in prima zi de Pasti (4 aprilie) Preasfintia Sa Paisie, inconjurat de mai multi slujitori a oficiat Sfanta Liturghie, in cadrul careia s-a citit Pastorala la invierea Domnului 2010 a inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului. La orele pranzului la resedinta mitropolitana s-a desfasurat traditionala receptie de Sfintele Pasti la care au luat parte reprezentanti ai oficialitatilor si cultelor locale, clerici, monahi si credinciosi. Tuturor le-a adresat un cuvant de bun venit si de felicitare Chiriarhul eparhiei, subliniind importanta praznuirii Pastilor la aceeasi data de catre toti crestinii.

in cadrul slujbei celei de a doua invieri din seara aceleiasi zile, corul catedralei mitropolitane dirijat de preotul Dan Dragomir a interpretat un manunchi de cantari religioase adecvate sarbatorii Pastilor.
A doua zi de Pasti (5 aprilie) inaltpreasfintitul Mitropolit Nicolae al Banatului a asistat la Sfanta Liturghie de la catedrala mitropolitana, iar Preasfintitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a oficiat Sfanta Liturghie la biserica parohiei „invierea Domnului” din municipiul Lugoj.

©redactare Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 12/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.