(VIDEO) Prin Ierarh, au fost aduse sfintele moaste in masa sfantului altar: Parohia Copacele. Iconostas din Ucraina, Epitaf deosebit…

in dupa amiaza zilei de 6 iunie 2010, in parohia Copacele, din protopopiatul Caransebes a fost tarnosita biserica parohiala, dupa 98 de ani de existenta. Dupa ce in urma cu un an, cand au inceput lucrarile de renovare a bisericii din Copacele s-a constatat ca sfanta masa nu a fost tarnosita, preotul paroh si credinciosii au facut eforturi deosebite pentru infrumusetarea bisericii care se pregatea pentru tarnosire.


Aceste slujbe de sfintire unesc oamenii, care solidarizeaza atat la munca si rugaciune in tinda bisericii, dar si la bucurie, cand isi primesc Ierarhul, care ii binecuvinteaza si cerceteaza atat in timpul lucrarii, dar si la mareata zi a sfintirii. Tinand seama ca aceste sfintiri de biserici vechi, dar noi in acelasi timp, s-au savarsit la Duminica sfintilor romani, evidentiaza faptul ca spiritul romanesc autentic este ortodox.

La ceas de seara, duminica 6 iulie, toti credinciosii au asteptat vizita Ierarhului in haina de sarbatoare caci prin Ierarh au fost aduse sfintele moaste in masa sfantului altar. Slujba de tarnosire a emotionat pe cei prezenti prin unicitatea savarsirii ei, iar cuvantul Ierarhului a imbarbatat pe credinciosii parohiei. In incheiere toti cei prezenti au trecut prin fata sfintei mese, inchinandu-se inaintea sfantului jertfelnic.

La parohia Copacele, copiii au venit imbracati in straie populare si au rostit poezii in grai banatean cu tenta patriotica, ceea ce inseamna ca romanismul este la el acasa in ogorul si spiritul Bisericii Ortodoxe Romane.

EPISCOPIA CARANSEBESULUI

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.