Nu a fost semnat niciun document intre Biserica Armeniei si Biserica Georgiei (2011)

/karekin-II-biserica armeniei - vizita in georgia 2011Seful Centrului de Informare al Echmiadzin a respins rapoartele din presa conform carora Bisericile Armene si Georgiene ar fi semnat vreun document in timpul vizitei Catholicosului Tuturor Armenilor, Karekin al II-lea in Georgia, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Nu exista text si a nu a fost semnat niciodata vreun text intre cele doua Biserici, si cu atat mai putin un text care sa contina formulari inacceptabile. Nu pot intelege cine a difuzat astfel de stiri si cum de au aparut in presa”, a afirmat parintele Varam Milikan pentru agentia de stiri MediaMax.

Karekin al II-lea s-a aflat intr-o vizita de sase zile in Georgia, incepand cu data de 10 iunie 2011, in timpul careia a vizitat Tbilisi si provincia armeana a tarii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In acest timp, in capitala Georgiei, capul bisericii armene a avut intalniri cu Patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea si cu oficiali ai tarii, inclusiv cu presedintele Mihail Saakasvili.

In ultimul weekend, biroul de presa al Catolicosului armean a raportat ca cele doua parti au convenit asupra necesitatii unui statut juridic al Diecezei locale a Bisericii Armene si a unui statut oficial al “comunitatii religioase georgiene in Armenia” – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mai multe relatari din presa georgiana, din surse neverificate, in posesia carora intrase si Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, relatau ulterior ca cele doua parti ar fi semnat un comunicat comun in acest sens. Biserica Armeana nu a confirmat insa aceasta informatie, motiv pentru care nu s-a ales la acea data varianta postarii in paginile de informare religioasa ale platformei noastre.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.