publicat în: Arhivă

Intalnire intre Catolicosul tuturor armenilor si guvernatoarea Sankt Petersburg

catolicosul tuturor armenilor si guverntoarea sankt petersburg iunie 2011 Catolicosul tuturor armenilor, Karekin al II-lea, a vizitat Sankt Petersburg-ul, cu ocazia festivitatilor dedicate aniversarii a 300 de ani, ai comunitatii armene locale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Catolicosul s-a intalnit cu guvernatorul St. Petersburg, Valentina Matvienko, in data de 28 iunie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Partile au discutat despre cooperare si relatii de apropiere intre Bisericile armene apostolice si Biserica Ortodoxa Rusa, precum si despre parteneriatul productiv dintre Armenia si Rusia, conform Scaunului Armean din Echmiadzin.

in cursul vizitei sale, Karekin al II-lea s-a intalnit cu membrii eparhiei armene ai Bisericii Apostolice Ruse, discutand probleme legate de Biserica din comunitate.

La amiaza, acesta a mai participat la ceremonia de deschidere a Centrului Cultural de prietenie “armeano-rus”, din Sankt Petersburg, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.