Daca au murit in “lupte”, nu sunt si neaparat mucenici!

papa shenoudaBiserica Copta din Egipt: nu inseamna ca, daca au murit in “lupte”, sunt si neaparat mucenici

Oamenii care sunt ucisi in lupte nu sunt neaparat martiri, a precizat clar liderul Bisericii Copte din Egipt, Papa Shenouda al III-lea.

Cu toate acestea, insa, Papa Shenouda nu a lamurit la fel de clar si ce intelege el prin “lupte”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor date oferite de corespondenti aflati in zona (membri-abonati).

in noaptea de marti, in aceasta saptamana, 28 spre 29 iunie 2011, in Piata Tahrir din Cairo au izbucnit ciocniri importante intre fortele de politie si protestatari, lasand in urma sute de raniti.

intr-o declaratie facuta miercuri, Ministerul de Interne preciza ca a intreprins “negocieri cu” protestatarii, care au incercat sa ia cu asalt sediul aflat in centrul orasului Cairo, descriind totusi incercarile lor ca fiind “ilegale”.

in declaratiile de presa din luna mai 2011, ministrul de interne, al-Mansour Essawy, spunea ca cei care au atacat departamentele de politie in timpul revolutiei din 25 ianuarie, si care l-au rasturnat pe fostul presedinte Hosni Mubarak, au fost “criminali” si nu martiri.

“Un martir este cel care moare pentru Dumnezeu, si nu cel care pur si simplu este ucis intr-o lupta”, a spus Papa Shenouda in predica sa din aceasta saptamana.

El a mai spus ca armele nu ar trebui sa fie folosite, “nici chiar in actiunea de auto-aparare”, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.