Sedinta Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, din 12 iulie 2011, Bucuresti

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane ne informeaza:

in ziua de 12 iulie 2011, la Resedinta patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, va avea loc sedinta de lucru a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

Dintre temele aflate pe ordinea de zi mentionam:


– Desemnarea reprezentantilor Mitropoliei Munteniei si Dobrogei in Consistoriul Superior Bisericesc;

– Analiza propunerilor eparhiilor din mitropolie pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Casei de Ajutor Reciproc a clerului;

– Adoptarea unui modelul unitar de decizie pentru numirea protopopului, staretului, preotului paroh, preotului slujitor, diaconului si angajatilor Centrelor eparhiale din Mitropolia Munteniei si Dobrogei;

– Propuneri de infiintari si reinfiintari de manastiri;

– Alte probleme curente ale vietii bisericesti din Mitropolia Munteniei si Dobrogei, mai informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.