Patriarhia Romana reaminteste laicilor despre dreptul exclusiv pe care aceasta il detine in domeniul producerii si comercializarii obiectelor de cult, conform legii 103/1992

PRECIZARE: Unitatile de cult au dreptul exclusiv de a comercializa obiecte de cult

in legatura cu cele mentionate in articolul intitulat ‘Afaceri cu lumanari si icoane’ aparut in cotidianul Evenimentul zilei din 16 februarie 2010 sub semnatura domnului Marius Nica, Arhiepiscopia Bucurestilor precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, numai unitatile de cult (parohii si manastiri) din cuprinsul eparhiei au dreptul exclusiv de a comercializa obiecte de cult.


in raspunsul Consiliului local al Municipiului Ploiesti, dat la solicitarea Protoieriei Ploiesti, se precizeaza ca Administratia Domeniului Public si Privat (ADPP) din cadrul Primariei Ploiesti comercializeaza numai lumanari decorative (candele din sticla si pastile) si ca aceasta institutie publica locala doreste sa ajute Biserica, nu sa intre in conflict cu aceasta.

PRECIZARE: Unitatile de cult au dreptul exclusiv de a comercializa obiecte de cult

Arhiepiscopia Bucurestilor va solicita autoritatilor in drept sa verifice modul de respectare al prevederilor Legii nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

in acest context, mentionam ca noua fabrica de lumanari a Arhiepiscopiei Bucurestilor are capacitatea de a produce lumanari nu numai pentru toate subunitatile ei (protoierii, parohii, manastiri si schituri), dar si pentru alte eparhii ortodoxe romane din tara si strainatate cu care au fost incheiate deja acorduri de colaborare.

BIROUL DE PRES? AL ARHIEPISCOPIEI BUCURE?TILOR

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.