Hotarare: La evenimentele ortodoxe romanesti, mesajul Patriarhului Romaniei trebuie sa aiba intaietate fata de alte mesaje si cuvantari

Hotarare: La evenimentele ortodoxe romanesti, mesajul Patriarhului Romaniei trebuie sa aiba intaietate fata de alte mesaje si cuvantari

"La evenimentele ortodoxe romanesti, mesajul Patriarhului Romaniei va avea intaietate fata de alte mesaje si cuvantari, pentru a se respecta ordinea institutional-canonica si regulile de protocol" – aceasta este una din hotararile luate, in ziua de 18 martie 2010, in cadrul Sedintei saptamanale a Permanentei Consiliului National Bisericesc, prezidata de Patriarhul Romaniei.


O a doua hotarare importanta, luata cu aceeasi ocazie, vizeaza realizarea unui "Dictionar de istoria si filosofia religiilor" sub coordonarea Parintelui Profesor Univ. Dr. NICOLAE ACHIMESCU, titularul disciplinei Istoria si filosofia religiilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi, se arata intr-un comunicat emis de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

In plus, in cadrul discutiilor s-au analizat si problemele:

– stadiul pregatirilor pelerinajului din Bucuresti (din seara de 27 martie 2010) , ocazionat de Sarbatoarea Floriilor;

– prepararea si sfintirea Marelui Mir (din Joia Mare, 1 aprilie 2010 – Catedrala Patriarhala);

– aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim cu prilejul sarbatorii invierii Domnului 2010.

©sinteza de Alex_Daniel Rotariupublicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.