Mesajul Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu ocazia implinirii a doi ani de la intronizarea in demnitatea de patriarh a Preafericitului Parinte Daniel

Cu ocazia aniversarii intronizarii Preafericirii voastre, ma alatur tuturor celorlalti membri ai Bisericii Ortodoxe Romane pentru a va transmite cele mai sincere felicitari si urari de implinire si viata indelungata.


As dori sa imi exprim si cu acest prilej intreaga apreciere fata de prezenta responsabila si solidara in societatea romaneasca a Bisericii pe care o pastoriti. Rolul sau social si formativ, in orizontul valorilor fundamentale, este recunoscut si prin cadrul oferit de Legea privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor din Romania, promulgata in 2006, dar si prin parteneriatul cu institutiile statului in domenii in care experienta Bisericii Ortodoxe este un sprijin exceptional. Programele desfasurate de Patriarhia Romana, ca elemente concrete ale actiunii de ajutorare a semenilor aflati in dificultate, dovedesc contributia pe care etica solidaritatii crestine o are in spatiul public.

Sunt convins, Preafericirea voastra, de importanta promovarii valorilor pe care Biserica Ortodoxa Romana le reprezinta, in spiritul dialogului si al pretuirii alteritatii. Romania participa la patrimoniul istoric al Europei si prin creativitatea de secole a Ortodoxiei, ale carei opere trebuie sa le protejam si sa le punem in valoare. Aceasta co-responsabilitate face parte din traditia tarii noastre si participa la solidaritatea de care societatea romaneasca are nevoie.

La multi ani, Preafericirea voastra!

Traian Basescu

Presedintele Romaniei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.