Patriarhul Kirill considera ca principala realizare din august 1991 este revigorarea credintei

Lacasuri Ortodoxe: din Kursk
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii considera ca principala realizare dupa august 1991 este renasterea vietii religioase si sfarsitul persecutiilor atee din Rusia.

"Poate ca Domnul a ingaduit distrugerea bisericilor, profanarea altarelor, varsarea de sange si suferinta in scopul deschiderii poporului nostru catre logica divina a vietii si catre misterul lui Dumnezeu", a spus Patriarhul Kirill, in predica sa tinuta dupa slujba si festivitatile de la Schitul Kursk.


Patriarhul a remarcat faptul ca greutatile prin care a trecut tara noastra in secolul 20 nu au fost in zadar, intreaga societate fiind capabila sa-si "rascumpere vinovatia in fata lui Dumnezeu, sa rascumpere pacatul apostaziei prin suferinta, sange si nenorociri."

"intr-un anumit moment al istoriei, Domnul – asa cum nu a existat si nu va mai exista in istorie – in ziua glorioasei Schimbari la Fata, justitia s-a temperat prin mila si s-a oprit dupa mai mult de 70 de ani de captivitate atee", a spus Patriarhul.

Astfel, el a reamintit credinciosilor ca evenimentele care au avut loc in tara in 19 august 1991, s-au intamplat de sarbatoarea Schimbarii la Fata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.