Arhiepiscopul catolic de Managua, noul preşedinte al Episcopatului Americii Centrale

Arhiepiscopul de Managua, Mitropolitul Leopoldo Brenes, a fost ales pe o perioadă de 4 ani, preşedinte al Secretariatului Episcopal din America Centrală, înlocuindu-l pe Episcopul Jose Ulloa, din Costa Rica, au anunţat joi serviciile sale.

Prelatul nicaraguan, în vârstă de 59 de ani, a fost ales de către episcopii din America Centrală, care s-au întâlnit într-o sesiune plenară, la Santa Tecla, în Salvador, a declarat Arhiepiscopia din Managua.

Arhiepiscopul Brenes l-a succedat, în 2005, ca arhiepiscop de Managua, pe Cardinalul Miguel Obando, şi a condus Conferinţa Episcopală din Nicaragua.

Compatriotul său, Episcopul Jorge Solorzano, în vârstă de 47 de ani, a fost numit secretar general al Episcopatului din America Centrală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.