publicat în: Arhivă

Un calugar catolic s-a predat politiei din China, recunoscand ca a ucis un preot si o calugarita

Lacasuri Ortodoxe: din Beijing
Un calugar catolic s-a predat politiei din China, recunoscand ca a ucis un preot si o calugarita

Politia chineza a arestat un calugar catolic, care a pretins ca el a fost autorul crimei duble in urma carora au fost ucisi un preot si o calugarita din nordul tarii, a indicat astazi, vineri 9 iulie 2010, presa oficiala.

©Articol si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu (cell extract) or…


Suspectul, in varsta de 43 de ani, identificat ca Zhang Wenping, a fost arestat joi in orasul Hohhot, Mongolia Interioara, potrivit agentiei de stiri Xinhua.

Iosif Shulai Zhang si Maria Yanhui Wei au fost gasiti morti, marti in asezamantul pentru persoane varstnice infiintat de o biserica din Wuhai.

China Noua a sugerat ca victimele au fost membri ai Bisericii "oficiale" catolice chineze.

AsiaNews, agentie a Institutului Pontifical pentru Misiuni Externe, cu sediul in Vatican, a declarat ca apartineau asa-numitilor „clandestini”, fideli Papei.

Catolicii chinezi sunt apreciati ca fiind in numar de cateva milioane, impartiti intre structura formala, controlata de regimul comunist, si o biserica "clandestina".

China si Sfantul Scaun nu au mai avut relatii diplomatice din 1951.

Restabilirea acestora este o problema pentru Beijing, care doreste sa isi imbunatateasca imaginea in strainatate. Vaticanul, care aspira, de asemenea, la relatii mai bune cu autoritatile chineze, ia in calcul posibilitatea reunirii tuturor catolicilor sub autoritatea Papei, acum divizati.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 25/2010