Protos. Teotim Popa de la Manastirea Basarabi

Protos. Teotim Popa de la Manastirea Basarabi – Medgidia, suspendat de la slujire

Arhiepiscopia Tomisului a luat act de imaginile si filmul prezentate de ziarul CANCAN in ziua de 27 august 2010, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la manastirea Basarabi – Protoieria Medgidia, judetul Constanta.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Prin urmare, institutia s-a autosesizat si a dispus suspendarea temporara a susnumitului din slujire si deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal (Consistoriul monahal este tribunalul bisericesc investit cu puterea de a judeca abaterile disciplinare ale calugarilor dintr-o eparhie).

Pana la finalizarea cercetarii si pronuntarea sentintei Consistoriului monahal, institutia isi rezerva dreptul de a nu comenta in niciun fel prezentul incident.

Biroul de Presa si Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.