Sexul povestit celor mici – reactia Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova: Educatia sexuala inseamna disparitie! Urmeaza: Sexul explicat adolescentilor

sexul povestit celor mici La insistenta parintilor, pedagogilor si a educatorilor, Mitropolia Republicii Moldova a cerut confirmarea caracterului imoral, indecent si incompatibil cu dezvoltarea complexa a copilului si retragerea si distrugerea Ghidului pentru parinti, pedagogi si educatori „Sexul povestit celor mici, dupa cum informeaza Biroul de Presa al Prea Sfintitului Petru, Episcop de Hancu, Vicar al Mitropoliei Chisinaului si al intregii Moldove.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


sexul pentru copii "in urma unei analize minutioase, complexe si multiaspectuale Mitropolia Moldovei a adresat o cerere privind constatarea caracterului imoral, retragerea si distrugerea cartii, catre Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor de Interne, Agentiei pentru Protectia Moralitatii, alte autoritati specializate" – se arata intr-un comunicat.

Organele de resort mentionate au confirmat „impactul grav” asupra dezvoltarii complexe a copilului.

Astfel, Ministerul Culturii din 26.10.2010 nr. 02-09/3253 a mentionat:

„Urmarile „educatiei sexuale”, inregistrate in Danemarca, tara care e de mai multi ani campioana „educatiei sexuala” in scolile europene:

• Violurile au crescut cu 300 %

• Bolile sexuale au crescut (la tineri sub 20 de ani !) cu 250 %

• Cazurile de graviditate, de sarcina in afara casatoriei s-au dublat

• Divorturile sa-u dublat

• Avorturile au crescut cu 500 % – sustine un comunicat.

in acest sens Ministerul Culturii devine transant fata de aceste "experiente preluate in mod mecanic, negandite bine, neraportate la realitatea noastra si la traditiile crestin-ortodoxe pe care le imbratiseaza majoritatea populatiei din tara”.

sexul povestit celor mici Ministerul Sanatatii, in raspunsul sau din 08.11.2010 nr. 018/2186 a mentionat:

„Tinem sa mentionam, ca subiectele abordate in acest ghid, precum si modul de expunere a acestora, depasesc capacitatile fiziologice de asimilare ale unui copil de virsta prescolara si pun in pericol formarea psiho-emotionala si sociala a acestuia”.

Spitalul Clinic de Psihiatrie in raspunsul sau din 25.10.2010 nr. 01/0-11-886 a mentionat:

„Unanim am ajuns la concluzia ca materialul propus are un caracter bizar, imoral, ce ar putea influenta negativ starea psihica a copiilor, provocind un interes sexual nesanatos la copii de virsta prescolara. Consideram ca utilizarea acestui „Ghid” trebuie interzis in Republica Moldova” – citeaza in paginile sale Mitropolia.

Punand la un loc toate aceste raspunsuri, Mitropolia s-a adresat primului-ministru, solicitand o interventie in sensul scoaterii din circulatie a acestui "produs vicios". Acesta a dat, ulterior, indicatiile corespunzatoare.

Totusi, ramane uimitoare atitudinea Ministerului educatiei, referitoare la „analiza cartii si apoi la luarea deciziei de retragere”. Ministerul Educatiei, in raspunsul sau din 05.11.2010 avea insa sa mentioneze: „Ministerul nu a participat la elaborarea ghidului, nu l-a avizat si nici nu a promovat lucrarea in cauza”.

Apreciind retragerea acestui Ghid de pe piata, Mitropolia afirma: "aceasta decizie este un pas important in „dezinfectarea” societatii noastre.

sexul explicat adolescentilor

Cu toate acestea, problemele nu par a fi insa definitiv rezolvate, existand temeri ca astfel de initiative vor urma, cat de curand si in cazul celor cu varste mai inaintate: "Acum, sa reflectam la urmarile „indobitocirii sexuale”. Dupa prima etapa de „educatie sexuala a picilor”, urmeaza „educatia sexuala a adolescentilor” printr-un instrument „util”, „cu valente educationale”, „eficient” si „de folos”. Numele acestui instrument este „Sexul explicat adolescentilor” – afirma Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hancu, Vicar al Mitropoliei Chisinaului si al intregii Moldove, citand unele pasaje greu de reprodus in media religioasa.

In incheierea comunicatului Biroului de presa mai sus amintit, se trage un semnal de alarma prin care se specifica faptul ca Biserica Ortodoxa din rep. Moldova nu trebuie sa fie indeferenta in fata pericolului „sexualizarii” copiilor nostri, fiind obligati sa spunem „NU” viciilor sociale, care urmaresc de fapt disparitia noastra".

"Iubiti parinti, educatori, pedagogi fiti atenti ce semanati in inimile copiilor nostri, aveti grija de viitorul nostru" – semneaza Prea Sfintitul Petru, Episcop de Hancu, Vicarul Mitropoliei Chisinaului si a intregii Moldove.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.