Primul motor creştin de căutare în limba rusă, lansat pe Internet

ImageNew Christian Russian a lansat un motor de căutare. Primul motor de căutare creştin rusesc wwjd.ru a fost lansat pe data de 1 septembrie!

Numele site-ului web, wwjd, este o abreviere a expresiei englezeşti “What would Jesus do?” (Ce ar face Iisus?) care a devenit populară în Statele Unite, din 1890 – un motto pentru mii de creştini.
Pentru moment, există aproximativ două mii de site-uri în indexul de bază al motorului de căutare, dar este planificată adăugarea la bază a 50 000 de resurse din toate confesiunile, până la sfârşitul anului 2009, ceea ce va da posibilitatea de acoperire a întregii creştinătăţi prezente pe Internet, din cadrul Comunităţii Statelor Independente şi ţărilor baltice.

“Noi verificam toate site-urile care doresc să fie introduse în catalog şi le adăug la indexul de căutare. În baza noastră vor fi incluse doar resursele creştine tematice”, spun dezvoltatorii motorului de căutare creştin.

În prezent, pe lângă serviciile de căutare, wwjd.ru are propriul serviciu de mail creştin de 7 Gb spaţiu pe disc pentru fiecare cont, bloc de ştiri pentru toate confesiunile creştine şi propriile sale 12 secţiuni de catalog. De asemenea, la dispoziţia vizitatorilor este pus şi un serviciu creştin TV- online.

Mai există şi un alt motor de căutare în Rusia, ortodox, numit Iskomoe.ru, lansat în 2004, dar nu a existat niciodată un motor de căutare creştin. Practica existenţei unor motoare de căutare similare arată că un motor de căutare propriu specific are avantaj faţă de unul global de genul Google.com, deoarece oferă posibilitatea descoperirii informaţiilor necesare grupurilor ţintă, mult mai repede. Chiar şi în cazul în care cererea de căutare nu este în completă legătură cu tematica Bisericii, rezultatul oferă o soluţie web care reprezintă punctul de vedere creştin pe diferite subiecte, ceea ce face facilă căutarea informaţiilor necesare.

https://wwjd.ru, Hraciu Andrei
Director de proiect
Tel. 375-29-654-02-89 E-mail: mail@wwjd.ru

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.