Patriarhul Ecumenic de Constantinopol şi Prefectul Vaticanului în Armenia

Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului şi Cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale s-au deplasat în Armenia pentru binecuvantarea anuală a Sfântului Mir.

Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, a subliniat importanţa religiei în menţinerea păcii şi a valorilor morale, într-o întâlnire cu Catolicosul Întregii Armenii şi cu Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol.

Preşedintele Serzh Sargsyan i-a primit ieri, 30 octombrie 2008, pe Catolicosul Întregii Armenii, Garegin II, şeful Diocesei Bisericii Apostolice Armene şi pe Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, care au sosit în Armenia cu ocazia Binecuvântării Sfântului Mir, alături de alţi reprezentanţi ai Bisericii Apostolice Armene.

Salutându-i pe oaspeţi, Preşedintele Armeniei a spus: “Mirul prezintă o importanţă simbolică specială pentru noi.”

Serzh Sargsyan a subliniat importanţa religiei în menţinerea păcii şi a valorilor morale, în lupta împotriva deznădejdii, imoralităţii si tentaţiilor, in aceste zile, când tentaţiile lumii contemporane sunt nenumărate.

“Biserica i-a ghidat pe cetăţenii nostri, prin secole grle, de privaţiune statală, până în secolul 21. Fiecare oficial ar trebui să se întoarcă la datoria sa fgaţă de Biserică, pentru ca ţara noastră să devină mai puternică şi pentru ca această credinţă a noastră să ne conducă spre un viitor luminos”, a spus preşedintele.

Patriarhul a mulţumit reprezentanţilor bisericii pentru participarea la ceremonia de binecuvântare a Sfântului Mir.

În numele Papei Benedict XVI, Cardinalul Leonardo Sandri a urat pace şi prosperitate poporului armean şi a remarcat: “Entuziasmul cu care oamenii au participat la ceremonia de binecuvântare a Sfântului Mir, demonstrând evlavia lor faţă de Biserică.”

Sursa: Public Radio of Armenia – Lacasuri Ortodoxe parteneriat “Directii spre Ortodoxie” (USA)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.