Papa accepta demisia neasteptata a unui episcop catolic din Australia

Episcopul John Michael Malone AustraliaLacasuri Ortodoxe: Maitland-Newcastle, Australia.
Papa Benedict al XVI-lea a acceptat demisia unui episcop din Australia, Monseniorul John Michael Malone, in varsta de 71 de ani, a carui dioceza a fost implicata recent intr-un scandal de pedofilie, dar fara a-l implica in mod direct pe prelat, a spus agentia Ansa, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


“Papa Benedict al XVI-lea a acceptat renuntarea la guvernarea pastorala a Diecezei de Maitland-Newcastle, Australia, prezentata de catre Episcopul John Michael Malone, in conformitate cu articolul 401 alineatul 2 din Codul de Drept Canonic”, afirma pur si simplu un comunicat de presa al Vaticanului, citat de France Presse.

Articolul 401, alineatul 2, este invocat atunci cand episcopul demisioneaza inainte de limita de varsta (de 75 de ani) din motive “serioase”, care pot consta in probleme de sanatate sau probleme cu legea.

Potrivit Ansa, dioceza condusa de episcopul Malone – incepand cu anul 1995 – s-a aflat in ultimele luni in centrul mai multor investigatii in presupuse cazuri de molestare a copiilor si de abuzuri asupra minorilor, comise de preotii catolici cu multi ani inainte de numirea sa, pe care Biserica a incercat, insa, sa le ingroape.

Monseniorul Malone se declarase recent (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) “epuizat” de aceste evenimente si “foarte incercat si dezamagit”, a declarat agentia, citand presa locala, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.