Noi reguli in Biserica Anglicana: preotii homosexuali pot deveni episcopi daca jura ca raman “necasatoriti”

Biserica Angliei afirma ca episcopii homosexuali trebuie sa fie celibatari

Biserica Anglicana a emis un set de “reglementari (directii) juridice” care sa deschida calea clericilor homosexuali de a deveni episcopi – atata timp cat acestia sunt si promit sa ramana celibatari.
Detaliile cu privire la raportul intern, intitulat “Alegerea Episcopilor”, au fost publicate de o revista independenta religioasa, cu sediul la Londra, ieri 20 iunie 2011, un exemplar al publicatiei intrand si in posesia Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Noile reglementari au scopul de a alinia politica Bisericii la Legea privind Egalitatea, din Marea Britanie, adoptata in 2010, care interzice discriminarea pe baza orientarii sexuale.
Ghidul de reglementari afirma “in mod deschis, ca preotul homosexual poate deveni episcop, atat timp cat acesta este celibatar”, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.