In Australia, Ziua Mondiala a Imigratiei a fost marcata de proteste

copii refugiati in Australia In Australia, Ziua Mondiala a Imigratiei a fost marcata de proteste

Mii de australieni au marcat Ziua Mondiala a Imigratiei (20 iunie), in data de 19 iunie 2011, printr-un mars care cerea sa se puna capat detentiei obligatorii a solicitantilor de azil, informeaza serviciul special de presa LONews.
Prezenta la aceasta actiune a fost declansata de o reactie impotriva unui plan guvernamental federal de a deporta 800 de imigranti sositi cu barca, in Malaesia, cel mai devreme in aceasta saptamana ca “lectie” pentru cei 4.000 de refugiati malaezieni din centrele de detentie.

Consiliul National al Bisericilor Australiene, Agentia Catolica de Ajutorare Caritas, Biserica Unita si alte 15 grupuri pentru drepturile omului au lansat o declaratie comuna criticand aceasta politica.

“Facem apel la guvernul australian si la opozitie sa renunte la politicile care vizeaza pedepsirea grupurilor de solicitanti de azil ca exemplu pentru altii, si sa coopereze in ce priveste sarcina provocatoare de a dezvolta un cadru regional de protejare a oamenilor care fug din fata persecutiilor”, au spus reprezentantii institutiilor prezentate mai sus, informeaza serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.