Patriarhul Daniel s-a aratat interesat de preluarea stirilor legate de Patriarhia Georgiei si pe televiziunea si radioul Patriarhiei

stema bisericii ortodoxe georgiene In urma cu cateva ore, astazi, 21 iunie 2011, IPS Stefan, Arhiepiscop de Tsagheri si Lentekhi din Biserica Ortodoxa a Georgiei a efectuat o vizita la Resedinta Patriarhala, conform unui comunicat emis de biroul de presa al Patriarhiei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Patriarhului Romaniei, Daniel, a primit cu aceasta ocazie un mesaj fratesc de salut din partea Patriarhului Catolicos al Georgiei, Ilia al II-lea, si au avut loc discutii pe teme precum:


– “legaturile istorice dintre cele doua Biserici Ortodoxe Surori”;

– “dinamismul vietii bisericesti din Patriarhia Georgiei, unde, in ultimii ani, au fost restaurate biserici si manastiri si construite noi lacasuri de cult; (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe, incepand din 2008)

– “necesitatea intensificarii cooperarii dintre cele doua Biserici Ortodoxe surori”;

– “prezentarea, in Centrul de Presa al Patriarhiei Romane, de stiri si alte materiale documentare din actualitatea bisericeasca georgiana, cu scopul informarii si familiarizarii credinciosilor din Romania cu viata si activitatea Bisericii Ortodoxe a Georgiei”. In prezent, un rol deosebit in informarea si familiarizarea credinciosilor romani cu activitatea Bisericii Ortodoxe a Georgiei, dar si cu a altor Biserici surori, prin sute de materiale si informatii (lucrari ample de traducere) prezentate in publicatiile proprii, il are Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe – singurul loc de informare constanta din cadrul altor Patriarhii. La aceasta ora, ARHIVA de stiri a Agentiei Lacasuri Ortodoxe este o baza de date extrem de cuprinzatoare (cea mai mare baza de date in limba romana), cu informatii traduse si adaugate zilnic incepand inca din anul 2008, din care reiese dinamismul Bisericilor noastre surori si evolutia, in general, a lumii religioase internationale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.