Portugalia legifereaza casatoriile gay, America Latina oficiaza discret prima casatorie intre homosexuali – Papa reclama legile de uniformizare intre sexe

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Portugalia legifereaza casatoriile Gay, America Latina oficiaza prima casatorie intre homosexuali – Papa reclama legile de uniformizare intre sexe

Papa Benedict al XVI-lea a denuntat luni, 11 ianuarie 2010, legile care – a spus el – refuza diferenta dintre sexe, la doar cateva zile dupa adoptarea de Portugalia a unui text de autorizare a casatoriilor gay.


in exprimarea cuvantului sau in fata corpului diplomatic, Papa Benedict al XVI-lea a acuzat acest "atac" impotriva a ceea ce Dumnezeu a creat, pornit prin "legi sau proiecte in numele luptei impotriva discriminarii, atentand la fundamentul biologic al diferentei intre sexe ".

Acesta a mai spus "ca face referinta, in principal, la tarile europene sau la continentul american", intr-un discurs dedicat protejarii mediului in sens largit.

Vineri, Parlamentul portughez a adoptat, intr-un prim pas, un proiect de lege care sa permita homosexualilor sa se casatoreasca – un text prezentat ca "lege a libertatii, justitiei, egalitatii si umanismului", de catre primul-ministru José Sócrates.

La 28 decembrie 2009, prima casatorie gay din istoria Americii Latine – regiunea cea mai catolica din intreaga lume – a fost sarbatorita in intimitate in Ushuaia, Argentina de sud.

"Libertatea nu poate fi absoluta, pentru ca omul nu este Dumnezeu" si "calea de urmat nu poate fi stabilita arbitrar sau dupa propriul chef", a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.