(VIDEO) Lacasuri Ortodoxe a transmis LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti, slujba utreniei si cea a Sfintei Liturghii, in Duminica a 33-a dupa Rusalii

Lacasuri Ortodoxe: din Bucuresti

Lacasuri Ortodoxe a transmis LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti, slujba utreniei si cea a Sfintei Liturghii (Duminica a 33-a dupa Rusalii)


in Duminica a 33-a dupa Rusalii – Duminica Vamesului si a Fariseului – prima din perioada Triodului, Lacasuri Ortodoxe a transmis – prin programul propriu de Streaming LIVE – in direct, slujba Utreniei si cea a Sfintei Liturghii, oficiate la Sfanta Biserica Podeanu din Bucuresti, acolo unde se gasesc particele din Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul (Zelotul), ginerele din Caana Galileii.

Lacasuri Ortodoxe a transmis LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti, slujba utreniei si cea a Sfintei Liturghii (Duminica a 33-a dupa Rusalii)

Biserica Podeanu, are hramurile Sfantul Apostol Simon Zilotul, Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Dimitrie – izvoratorul de mir. ca de fiecare data, parintele paroh Vasile Ailioaei a slujit si in aceasta dumionica, alaturi de ceilalti doi parinti slujitori ai acestei parohii, Parintele prof. dirijor Constantin Dragusin si Parintele Constantin Strugariu. Raspunsurile la strana au fost date de Corul Sfantul Apostol Simon Zilotul.

Dupa incheierea slujbei Sfintei Liturghii, cei ce au urmarit transmisiunea noastra, au putut asculta predica rostita de parintele paroh Ailioaei Vasile, in care acesta relata:
Lacasuri Ortodoxe a transmis LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti, slujba utreniei si cea a Sfintei Liturghii (Duminica a 33-a dupa Rusalii)

“Mi-aduc aminte de parintele Paulin Leca – fie iertat! – unul dintre marii duhovnici ai acestui neam, pe care Dumnezeu l-a inzestrat cu darul lacrimilor. El era, poate singurul pe care l-am intalnit in viata mea , care, in timp ce se prefaceau Sfintele Daruri, si in timpul rostirii cuvintelor Mantuitorului Iisus Hristos ”Luati mancati…”, plangea.

Foarte multi dintre noi, preotii, incercam sa ne aratam vocea si glasul, si sa impresionam, atunci cand rostim cuvintele Mantuitorului, dar dincolo de asta, eu imi amintesc cum Paulin Leca aproape ca nu putea rosti cuvintele “Luati mancati…”, fiindca se ineca in lacrimi…

Exista deci o stare, dincolo de acestea. Aceasta stare trebuie s-o cunoastem noi. Aceasta stare trebuie s-o traim noi.

Lacasuri Ortodoxe a transmis LIVE din Biserica Podeanu Bucuresti, slujba utreniei si cea a Sfintei Liturghii (Duminica a 33-a dupa Rusalii)

Pacatul, in primul rand te intineaza, si imediat dupa ce ai pacatuit vine starea de regret pentru pacat. Iti pare rau ca ai facut pacatul. Urmatorul pas ar fi trebuit, in mod normal, sa fie acela in care sa-ti ceri iertare. Dar, in momentul in care tu infaptuiesti deja pentru a 2 –a oara pacatul, starea de regret devine mai mica; a 3-a oara si mai mica, pana cand se intrerupe sirul: pacatuiesti, iti pare mai putin rau fiindca ai mai pacatuit si altadata, si nu ti s-a intamplat nimic, si nu-ti mai vine sa te duci sa-ti ceri iertare.

Sunt multi dintre cei care au pacatuit, dar care, poate prin harul lui Dumnezeu s-au oprit din pacat, si nu mai pacatuiesc. Si sunt altii pe care pacatul ii “invecheste” si , in cele din urma, nereusind sa faca pasul iertarii cu Dumnezeu, ajung fie in bratele deznadejdii, ca Iuda, fie in starea lepadarii de Dumnezeu, in care refuza sa mai creada ca Acesta exista.

ALEX DANIEL Rotariu – corespondent Lacasuri Ortodoxe

24 IANUARIE 2010


Despre Programul Streaming LIVE Lacasuri Ortodoxe, o premiera in Romania (referinte):

– in ziua de 8 iulie 2008, Lacasuri Ortodoxe reuseste prima transmisiune integrala LIVE a unei slujbe ortodoxe pe Internet, in Romania (locul 2 in lume, dupa transmisiuni asemanatoare din Biserica Ortodoxa Sfantul Dimitrie din Ft. Lauderdale, Florida-USA, serv. org. OCN). Transmisiunea s-a realizat cu ocazia hramului Sfintei Manastiri Halmyris – Sfintii Mucenici Epictet si Astion (unde se gasesc moastele celor 2 sfinti, intregi – cei mai vechi sfinti descoperiti la noi in tara) – Murighiol Tulcea.

Sfanta Manastire Halmyris ramane astfel prima Sfanta Manastire Ortodoxa din lume, din care s-a transmis o slujba intergala LIVE pe internet.

– in ajunul Nasterii Domnului, Lacasuri Ortodoxe incepe un sir de transmisiuni LIVE, din nou o premiera nationala, fiind vorba despre formatul HD, din Biserica Podeanu – Bucuresti (acolo unde se afla Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul).

Sfanta Biserica Podeanu ramane, de la acea data, prima Sfanta Biserica din Romania din care s-a transmis, in format HD (Inalta Definitie), o slujba LIVE pe internet. Tot urmare a acestei ocazii, Biserica Podeanu ajunge sa fie totodata si prima Biserica din Romania care reuseste sa aiba pus la punct intregul sistem necesar transmiterii unei slujbe LIVE pe Internet, la orice ora (locul 2 in lumea ortodoxa, dupa transmisiuni asemanatoare din Biserica Ortodoxa Sfantul Dimitrie din Ft. Lauderdale, Florida-USA, gratie serviciilor organizatiei OCN).

– in plus, in perioada imediat urmatoare Sfantului Craciun 2009, programul Streaming LIVE Lacasuri Ortodoxe avea sa transmita LIVE, pentru prima oara pe internet Slujba unui Sfant Botez, integral, si Slujba de Te Deum exact la ora trecerii dintre doi ani (2009-2010), deasemenea din Biserica Podeanu – la invitatia si cu sprijinul deosebit al parintelui paroh Vasile Ailioaei si al celorlalti doi preoti slujitori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.