Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

"Cred cu tarie intr-o pastoratie parohiala, dar cred de asemenea ca poate exista o pastoratie digitala. Bineinteles, avand grija sa nu ramanem doar in lumea virtuala, fiindca trebuie sa implinim comuniunea reala."


Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut preotilor sa foloseasca toate oportunitatile Internetului, "intelept", in mesajul sau – ocazionat de cea de-a 44-a Zi Mondiala a Comunicatiilor Sociale, celebrata de Biserica Catolica in data de 16 mai – emis astazi, sambata 23 ianuarie 2010.

Preotii trebuie "sa profite cu intelepciune de oportunitatile unice oferite de metodele moderne de comunicare", a spus Papa. "Fie ca Domnul sa faca din voi vestitori entuziasti ai Vestii Celei Bune (Evanghelia), in aceasta noua Agora creata (piata deschisa intalnirilor), prin metode moderne de comunicare", a spus acesta.

in mesajul intitulat "Preotul si datoria pastorala in lumea digitala: noua media in slujba Cuvantului”, Benedict al XVI-lea are o vedere foarte pozitiva asupra "noii media", care "ofera perspective imense asupra informatiei zilnice si pastoratiei" .

Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

”Influenta considerabila a media face ca utilizarea ei in slujirea preoteasca sa devina din ce in ce mai importanta si folositoare", adauga Papa.

Este important si util pentru preoti "sa predice Evanghelia folosind, alaturi de mijloacele traditionale, avantajele noii generatii audio-vizuale (fotografii, video, animatii, blog-uri, site-uri web), instrumente indispensabile evanghelizarii si catehezei", conform Papei.

Cuvantul lui Dumnezeu trebuie "sa fie auzit in pietele si intersectiile infinite create de reteaua densa de autostrazi care strabat spatiul virtual".

Papa Benedict al XVI-lea, a mai avertizat insa impotriva riscului ca "spatiul web sa fie considerat in mod incorect ca spatiu ce trebuie doar ocupat. El le recomanda preotilor sa fie prezenti pe web, " insa in sensul unei fidelitati constante fata de mesajul Evangheliei”.

Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

"Cu acest mesaj, Papa ne invita sa redescoperim si sa reexaminam ceea ce inseamna astazi slujirea Bisericii in lumea digitala", a spus Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, presedinte al Consiliului Pontifical pentru Comunicatii Sociale, prezentand acest mesaj presei, vineri, 22 ianuarie 2010.

"Nu este vorba de o atentie indreptata numai asupra acelora care sunt deja in Biserica, ci, de asemenea, de o deschidere fata de cei care navigheaza avand alte aspiratii religioase sau fiind lipsiti de credinta", a mai remarcat el.

Papa face apel la preoti sa foloseasca toate oportunitatile Internetului

"Cred cu tarie intr-o pastoratie parohiala dar cred de asemenea ca poate exista o pastoratie digitala" avand grija, totusi, "sa nu ramanem doar in lumea virtuala, intrucat avem nevoie sa implinim comuniunea reala", a mai precizat Arhiepiscopul Celli.


Reamintim cu aceasta ocazie ca Lacasuri Ortodoxe a lansat in luna decembrie 2010 (si continuam si in acest an) un program de consiliere gratuita, online – "Vreau site pentru Biserica mea" – in sprijinul tuturor celor care vor sa-si organizeze propriul site, dar care nu au absolut deloc cunostinte in domeniu, conducandu-i pana in punctul in care il pot gestiona singuri. Consilierea se face doar prin internet, prin lucru supravegheat, si nu obliga la un anumit program de lucru sau deplasare de la domiciliu (dupa cum asigura si preotii deja inscrisi si care in prezent lucreaza la propriul site, alaturi de noi). Intreaga consiliere este absolut gratuita, iar INSCRIERILE se pot face aici:. Pentru un net… mai Ortodox!

KSLCatalin / Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.