Hramul Sfintilor Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Municipiul Ramnicu Valcea

Hramul Sfintilor Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Municipiul Ramnicu Valcea

Astazi, 25.01.10, In ziua „Sfantului Grigorie Teologul”, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Pãrinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, au oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca In Capela – Paraclis cu hramul „Sfintii Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae”, din municipiul Rm Valcea.



In timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot, parintele diacon Alexandru Daniel Popescu pe seama Parohiei Barlogu, com Stoenesti, jud Valcea.

Dupa Sfanta Evanghelie, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a tinut un cuvant de Invatatura In care a istorisit viata si activitatea Sfantului Ierarh Grigorie Teologul si a celorlalti Sfinti Ierarhi si Mari Dascali Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur, descriind si prietenia Sfantului Grigorie cu Sfantul Vasile si Indemnandu-i pe elevii seminaristi sa le urmeze exemplul In smerenie si sfintenie In lucrarea lor teologica pentru mantuirea sufletului.

Preasfintitul Parinte a vorbit si despre Sfantul Bretanion , Episcopul Tomisului, care a purtat o stransa legatura cu Sfintii Ierarhi ai primului Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325.

La acest eveniment au fost prezenti parintii profesori, profesorii, elevii si parintii seminaristilor.

Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.